Personvernerklæring

Sist oppdatert: 28.10.22

 

Denne personvernerklæringen omfatter kalenderbutikken.no, en tjeneste utviklet av VGs Kommersielle avdeling, en underavdeling i Verdens Gang som er et heleid selskap under Schibsted ASA.

I forbindelse med kjøp i disse nettbutikkene behandles personopplysninger i overenstemmelse med denne personvernerklæringen. Verdens Gang AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne personvernerklæringen, og omtales som vi videre på denne siden.

Dersom du har spørsmål om Schibsteds behandling av dine personopplysninger kan du kontakte Schibsted sitt Privacy Team via dette kontaktskjemaet. Vi lover å besvare alle henvendelser innen 30 dager.

  1. Informasjon som behandles, formål og rettslig grunnlag
    Det lagres opplysninger som du selv oppgir til oss i forbindelse med bestilling av produktene. I tillegg vil vi kunne lagre informasjon om bruken av våre tjenester, herunder bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med kundeservice. Typiske personopplysninger vi behandler om deg ved bruk av nettbutikken er :
  • Kontaktinformasjon/leveringsinformasjon som navn, bostedsadresse, epostadresse og telefonnummer. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne gjennomføre et kjøp på kalenderbutikken.no, og for at vi skal kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse. Det rettslige grunnlaget for denne behandlingen er å kunne oppfylle en avtale som du er part i.
  • Ordreinformasjon som opplysninger om kjøp, returhåndtering, utøvelse av angrerett etc. Vi er forpliktet til å oppbevare denne typen informasjon etter blant annet regnskaps- og bokføringsregler. Det rettslige grunnlaget for denne behandlingen er dermed å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler oss som behandlingsansvarlig.

Vi behandler også IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internettilkobling. Dette gjør vi blant annet for å forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk samt å analysere og forstå markedstrender. Det rettslige grunnlaget for denne behandlingen er at det er nødvendig for å oppfylle en avtale som du er part i, og for øvrig vår berettigede interesse. Dette gjøres med tredjepartsverktøy som:

Google Analytics – brukertall og analyse
Order Printer Emailer - skape kvittering
Data export - regnskap
WEBSHIPR - Automatiske forsendelser
Vipps - Betalingsløsning
Stripe - Betalingsløsning

Når du besøker nettbutikken bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) blant annet for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjepartscookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av disse verktøyene er ditt samtykke der det er nødvendig, og ellers vår berettigede interesse. Du kan når som helst deaktivere verktøyene ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din, eller deaktivere et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out-lenke. Du kan lese mer om vår bruk av cookies i punkt 5 og 6 nedenfor.

  1. Deling av informasjon
    Behandlingsansvarlig kan dele personopplysningene sine med underleverandører som behandler personopplysningene på sine vegne (databehandlere). Vi inngår alltid databehandleravtaler med våre databehandlere som blant annet skal hindre at databehandleren bruker opplysningene for andre formål.

Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

  1. Hvor informasjonen behandles
    Som hovedregel behandles alle personopplysninger fra kalenderbutikken.no innenfor EU/EØS. I visse tilfeller bruker vi imidlertid databehandlere som er lokalisert utenfor EU/EØS. I slike tilfeller har vi
  • Ansett mottakerlandet og mottakeren for å være tilfredsstillende i henhold til reglene fastsatt i GDPR, eller
  • overføringen skjer i henhold til EUs standard personvernbestemmelser som er nødvendig for at overføringer er i henhold til GDPR, og vi har gjort en risikovurdering av mulige konsekvenser for våre brukere knyttet til å overføre data ut av EU/EØS og har innført relevante og nødvendige tiltak.
  1. Markedsføring
    Når du gjennomfører et kjøp kan du få mulighet til å samtykke til om du vil motta nyhetsbrev/markedsføring via e-post, SMS eller andre kommunikasjonskanaler. Hvis du gir en bekreftelse vil vi sende deg slik markedsføring, men du vil alltid kunne gi oss beskjed om at du ikke ønsker ytterligere markedsføring ved å melde deg av via linken nederst i e-posten eller melde deg av sms etter nærmere instruksjon.
  2. Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi
    Vi jobber kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, men du kan når som helst deaktivere verktøyene ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.
  3. Hva er egentlig en cookie?
    En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper blant annet annonsesystemet å holde orden på hvilke typer innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider.

Slik forhindrer du at cookies lagres:

  • Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Ved innlogging vil du for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn.
  • Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet, og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

  1. Dine rettigheter
    Personvernregelverket gir deg en rekke rettigheter knyttet til dine personopplysninger. I den grad det er mulig, forenlig med formålet for behandlingen og overgår våre interesser og grunnlag i behandlingen har du rett til 
  • innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg
  • retting av de personopplysninger om deg som eventuelt er feil
  • sletting dersom vi ikke har grunnlag for behandlingen av personopplysningene
  • begrensning av vår behandling av personopplysningene
  • at personopplysningene overføres til deg eller annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format
  • å protestere på vår behandling av dine personopplysninger, herunder motsette deg automatiske avgjørelser som har rettslige følger for deg

Vi ber deg ta kontakt med vår kundeservice hei@kalenderbutikken.no dersom du har spørsmål knyttet til vår behandling av dine personopplysninger, eller ønsker å utøve noen av de overnevnte rettighetene. Du har uansett alltid rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener vi behandler dine personopplysninger uten rettslig grunnlag. Dette gjøres via postkasse@datatilsynet.no eller gjennom Datatilsynets egne skjema her: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/klage-til-datatilsynet/

8. Sikring av personopplysninger
Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til GDPR artikkel 32 jf. artikkel 5.

  1. Endringer
    Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernerklæring for å overholde lovpålagte krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.